Parkovi pod zaštitom

Tri opatijska zaštićena parka posebna su svaki na svoj način.

Park Angiolina pruža nezaboravan spoj šetnje kroz šumski dio, dokonog sjedenja na zasjenjenim klupama uz centralni travnjak i odmaranja očiju s pogledom na predivnu zelenu boju njegovanog travnjaka, šepirenja uz povijesni parter, udisanja morskog zraka i osvježenja uz lagani povjetarac.

Dodatna vrijednost parku je njegov edukativni i rekreacijski karakter. Splet šljunčanih staza kroz prirodne gajeve lovora, impozantna stabla i polje kamelija jedinstvena su kombinacija u samom centru grada. Jedinstveni parter s pogledom na more nezaobilazan je motiv svačije fotografije.

Parkovna cjelina centra grada zaokružena je parkom Sveti Jakov koji šetača poziva na odmor pod starim cedrovima. Užitak odmora na jednoj od klupa jedinstven je radi široke reprezentativne tratine koja je poput jastuk-zone između glavne ulice i prirode. Šetnja duž drvoreda palmi zauvijek se pamti zahvaljujući mirisnim ružama koje se pletu oko palmi.

Park Margarita obavezna je odrednica zahtjevnijih šetača i rekreativaca. Brežuljkast i šumovit krajobraz s iznimnom florom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.